Pizza sau nu pizza

Просто&Вкусно - Pizza sau nu pizza

Pizza sau nu pizza

Lucrurile obișnuite trebuie transformate în unele neordinare. În zilele noastre e greu să uimești pe cineva cu o pizza italienească. Trebuie să încercați să pregătiți varianta turcească a pizzei, kare se numește „pide” și care se deosebește și la gust și la aspect de cea care provine din Napoli, dar nu este mai inferioară. Ne pregătește o astfel de gustoșenie un bărbat.

 

 

Pizza turcească Pide

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

3+1/4 linguriță drojdie uscată

½ linguriță zahăr

1 ceașcă apă caldă

5 cești făină

2 lingurițe sare

¼ ulei vegetal

½ ceașcă cu apă

Pentru umplutură:

1 linguriță usturoi zdrobit

1 ceapă tocată mărunt

3 lng busuioc proaspăt tocat mărunt

½ ceașcă pătrunjel tocat mărunt

2 lng mentă tocată mărunt

½ linguriță boia de ardei dulce

½ linguriță chimen uscat

½ linguriță coriandru măcinat

Sucul a ½ lămîie

4 lingurițe ulei de măsline

5 lng roșii pisate în suc propriu

500g tocătură de miel sau de vită

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Pregătim în primul rînd aluatul: amestecăm drojdia, zahărul, 1 ceașcă de făină și apa caldă. Lăsăm acest amestec la cald timp de 15-20 minute. Maiaua trebuie să facă bule mici.
  2. Adăugăm peste maia făina rămasă, apa și uleiul vegetal, frămîntăm aluatul. Adăugăm la final puțină sare și mai amestecăm un pic. Lăsăm aluatul să crească la cald timp de 1-1,5 ore.
  3. Prăjim tocătura pînă își schimbă culoarea apoi începem treptat să adăugăm celelate ingrediente: ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul, menta, roșiile, sucul de lămîie, chimenul, boiaua de ardei, coriandru și uleiul de măsline. Umplutura o scoatem într-o farfurie și o dăm deoparte.
  4. Încingem rola la 250o
  5. Mai frămîntăm odată aluatul dospit, pentru a scoate aerul din el. Apoi îl împărțim în părți egale nu prea mari (depinde de cît de mare doriți să fie), le acoperim cu un prosop și le lăsăm deoparte încă 15 minute.
  6. Fiecare bucată de aluat o întindem într-un oval sau cerc de 3-4mm grosime, adăugăm umplutura și ridicăm un pic marginile. Ungem marginile cu ou. Coacem 5-7 minute în rola încinsă.

 

Pizza turcească se servește cu salată din varză și sos.

 

Sos

 

Ingrediente:

1 ceașcă de iaurt

1 linguriță pătrunjel tocat mărunt

¼ linguriță usturoi zdrobit

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm iaurtul cu usturoiul, menta și sarea.

 

Salată din varză

 

Ingrediente:

150g varză roșie

150g varză albă

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm ambele feluri de varză tocate mărunt.




Rețetă: Victor Sîtnic

Fotografii: Olga Bux

Tags

Похожие статьи

Comentarii