Tortă în ceașcă

Просто&Вкусно - Tortă în ceașcă

Tortă în ceașcă

Știați că, prima rețetă a cupcake-urilor (în traducere tortă în ceașcă) a fost scrisă încă în secolul XVIII, de atunci rețetele de aluat devin din ce în ce mai mult, iar variantele de decor cresc în progresii geometrice. În rubrica noastră tradițională „La desert” noi vă propunem cinci rețete de cupcake și tot atîtea ideii pentru decorul lor.

 

 

Rețeta de bază a cupcake-urilor

 

Ingrediente:

100g unt

200g zahăr

200g făină

½ pahar lapte

2 ouă

2 lingurițe vanilie

2 lingurițe praf de copt

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm zahărul cu untul.
  2. Adăugăm ouăle și vanilia. Amestecăm bine totul.
  3. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. Adăugăm treptat făina în compoziția de ou și unt.
  4. Turnăm laptele și amestecăm pînă obținem un aluat omogen.
  5. Așezăm în tavă formele din hîrtie și le turnăm în ele aluat, fără să le umplem.
  6. Coacem cupcake-urile timp de 20-25 minute în rola preîncălzită la 180o Le lăsăm să se răcească.

 

Nouă ne plac cupcake-urile pentru că ele sunt foarte gustoase și se pregătesc repede și destul de simplu. Și sunt și foarte comode, dar dacă mai dăm frîu liber imaginației pot fi și foarte frumoase.

 


Varietăți de cupcake:

Cupcake-uri clasice. Aluatul se pregătește după rețeta de bază.

Cupcake-uri cu ciocolată și zmeură. În aluatul din rețeta de bază se adaugă 3-4 linguri de praf de cacao și un pumn de zmeură.

Cupcake-uri cu fulgi de cocos și laim. În aluatul din rețeta de bază se adaugă 3 linguri de fulgi de cocos și coaja rasă a unui laim.

Cupcake-uri cu piersice. În aluatul din rețeta de bază se adaugă  un piersic tăiat mărunt.

Cupcake-uri cu cafea. Coacem cupcake-urile după rețeta de bază, apoi pregătim 200ml de cafea tare, adăugăm în ea 2 linguri de cognac sau rom și 1 lingură de zahăr. Îmbibăm fiecare cupcake în cafea.

 

Decor


Cremă de brînză

  1. Amestecăm 300g de brînză, 100g zahăr pudră și 2 lingurițe de zahăr vanilat. Putem adauga și coloranți alimentari.
  2. Decorăm cupcake-urile cu crema obținută cu ajutorul săculețului de cofetărie. Presărăm decorațiuni colorate din zahăr.

Glazură de zahăr

  1. Amestecăm 200g de zahăr pudră cu 4 lingurițe de suc de lămîie.
  2. Ungem cupkace-urile cu glazură și le presărăm cu decorațiuni din zahăr.



Cu cremă de ciocolată

  1. Topim 150g ciocolată neagră și o lăsăm să se răcească. Batem 200g unt cu ciocolata topită. Adăugăm 80g zahăr pudră și amestecăm bine.
  2. Decorăm cupcake-urile cu crema obținută cu ajutorul săculețului de cofetărie. Presărăm decorațiuni colorate din zahăr și decorăm cu zmeură.

Cu cremă din mascarpone

  1. Batem 250g de mascarpone cu 100ml frișcă grasă. Adăugăm 80g de zahăr pudră și 2 lingurițe de zahăr vanilat.
  2. Decorăm cupcake-urile cu crema obținută cu ajutorul săculețului de cofetărie, presărăm praf de cacao și decorăm cu frunzulițe de mentă.

Cu cremă de frișcă

  1. Batem 200g frișcă grasă, adăugăm treptat 100g zahăr pudră, un pachețel de 8g de întăritor de frișcă și 2 lingurițe de zahăr vanilat. Putem adauga și coloranți alimentari.
  2. Decorăm cupcake-urile cu crema obținută cu ajutorul săculețului de cofetărie. Presărăm decorațiuni din zahăr.

 


Rețete și fotografii: Iulia Kozlenco

 

Tags

Похожие статьи

Comentarii