Mâncare mexicană
Mâncare mexicană... Mmm!
Când sunt invitată să merg la un restaurant cu specific mexican, de fiecare dată pe fața mea se reflectă suferinţa! De ce? Pentru că nu agreez mâncărurile picante, dar în același timp, apreciez mult bucătăria mexicană ca fiind foarte delicioasă! Așadar, nu-mi rămâne decât să adaptez rețetele după placul meu. Pentru astăzi am ales guacamole cu nachos şi burrito. Rețeta mea nu este picantă, după preferință, puteți fiecare condimenta cu ardei iute sau sos sriracha.
Pentru guacamole (la 4 porții):
1 avocado copt mare (sau 2 mici)
1 roșie mare (sau 3 mici)
1/2 ceapă (preferabil ceapă dulce)
1/ 2 lămâie
Sare, piper.
Pentru burrito (la 2 porții):
2 pite pentru burrito (sau 1 lavaș mare, pe care îl împărțiți)
1 piept de pui
7 roșii cherry (sau 2 mari)
Frunze de salată verde
100 g brânza parmezan, ras
1 lingură de ketchup
1 lingură maioneză
1/2 linguriță muștar
2 linguri guacamole.
Pentru început, pregătim guacamole.
1. Avocado este foarte simplu de curățit. L-am tăiat în jumătate (nu scot coaja), în partea unde a rămas sâmburele, înfigem cuţitul în sâmbure şi îl extragem. Apoi, cu ajutorul unei linguri, se scobește miezul. Se taie în cuburi mici (uneori miezul de avocado îl pasez cu blender-ul, ca să devină pastă, iese și așa foarte gustos). Pentru ca avocado să nu se înnegrească, se stropește cu suc de lămâie.
2. Turnați peste roșie apă fierbinte ca să o puteți mai ușor curăți de coajă. După ce ați ați curățit-o, tăiați-o în jumătate, scoateți miezul cu semințe și tocați roșia mărunt.
3. Se taie mărunt ceapa.
4. Se amestecă toate componentele, se adaugă sare, piper și … gata!
Ne ocupăm în continuare de burrito – în versiunea clasică se prepară cu fasole și carne tocată, dar cine ne interzice să experimentăm și să schimbăm umplutura pe placul nostru?!
1. Pieptul de pui se taie fâșii și se prăjește pe tigaie până se rumenește.
2. Prima variantă de burrito: într-un bol se amestecă maioneză, ketchup și muștar. Cu această compoziție ungem foaia de pită. Punem un strat de frunze de salată verde, altul de roșii cherry, în final pieptul de pui prăjit și presurăm totul cu parmezan ras. Se rulează foaia de pită.
3. Varianta a II-a de burrito: pe pită punem guacamole si pieptul de pui. Se rulează.
4. Se pun burrito la cuptorul încins la 170 grade Celsius să se țin timp de 3 minute pe o parte, apoi se întorc pe cealaltă parte și se lasă să se încălzească încă 3 minute.
Asta e tot! Varianta mea de burrito nu poate fi numită cu-adevărat mexicană, dar aveți toată libertatea să modelați rețeta așa cum o doriți! Pita e ca o pânza culinară, pe care puteţi crea orice compoziție gastronomică. Îndrăzniți! Iar guacamole, servit în tandem cu nachos, va da mesei o notă tipic de cocina mexicana!
Urmează… Viva Italia! şi o reţetă clasică de paste bolognese, care ne-a oferit-o bunica amicului nostru din Milano Tommaso.
Tags
Похожие статьи
-
Salată Nicoise aug 14, 2014
-
Tartă constructor oct 02, 2014
-
Cambula iun 02, 2014
-
Micul dejun iun 02, 2014
-
Desert mai 22, 2014