Prînzul de duminică

Просто&Вкусно - Prînzul de duminică

Prînzul de duminică

După o săptămînă încărcată de muncă, plină de treburi și griji, meritați puțină odihnă și răsfăț. Nu vă lipsiți de această plăcere – întindeți masa, adunați toate persoanele dragi și primiți satisfacție de la zîmbete lor încîntate de bucatele delicioase pregătite de dumneavoastră. Oh, și nu uitați să vă răsfățați și dumneavoastră cu ceva gustos, caloriile le veți număra altă dată...


 

 

SUPĂ-CREMĂ DE PORUMB CU BACON

 

Pentru 4 porții:

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 borcan porumb conservat

2 cartofi

100g bacon

sare

piper

paprica

ardei chili

 

  1. Prăjim ceapa într-o cratiță cu puțin ulei.
  2. Scurgem porumbul, curățim cartofii și îi tăiem cubulețe mici. Adăugăm porumbul și cartofii în cratița cu ceapă prăjită. Amestecăm și prăjim un pic totul.
  3. Turnăm în cratiță 700ml apă și fierbem pînă vor fi gata cartofii.
  4. Cu ajutorul unui blender transformăm supa într-o cremă densă.
  5. Adăugăm usturoiul zdrobit și condimente după gust.
  6. Prăjim feliuțele de bacon pînă se rumenesc frumos. Servim supa-cremă cu feliuțele de bacon deasupra.

 

 

SĂRMĂLUȚE CU BULGUR

 

1 dovlecel

1 morcov

1 ceapă

150g bulgur

1 varză

1 tulpină de țelină

1 legătură de mărar

½ legătură de pătrunjel

1 lng frunze de coriandru mărunțite

sare, piper și paprica

 

  1. Desfacem varza în frunze și le fierbem în apă cu sare timp de 3-4 minute pînă se vor înmuia.
  2. Tăiem pai țelina, morcovul, ceapa și dovlecelul și le prăjim cîteva minute. Adăugăm peste legume bulgurul, amestecăm și mai înăbușim totul 10 minute.
  3. Tăiem mărunt mărarul, pătrunjelul și frunzele de coriandru și le adăugăm peste compoziția de legume și bulgur. Lăsăm pe foc încă 10 minute.
  4. Punem cîte o lingură de umplutură pe frunzele de varză și rulăm sărmăluțele.
  5. Așezăm sarmalele într-un ceaun și le turnăm apă cu sare, atît cît să le acoperim puțin. Fierbem timp de 30 minute. Servim sarmalele fierbinți asezonate cu verdeață și smîntînă.

 

 

TARTĂ DE CARTOFI

 

1kg cartofi noi

250g smîntînă

4 ouă

1 lavaș rotund

1 legătură de pătrunjel

½ legătură frunze de coriandru

3 căței de usturoi

3 lng făină

sare și piper după gust

 

  1. Spălăm cartofii și îi curățim de coaja subțire. Îi tăiem rondele subțiri.
  2. Punem lavașul la fundul unei tave de copt cu diamentru 20cm, așezăm evantai feliuțele de cartofi deasupra lavașului.
  3. Batem într-un bol ouăle, adăugăm smîntîna, verdeața tocată și condimentele. Amestecăm totul bine. Compoziția obținută o turnăm peste tarta cu cartofi.
  4. Acoperim tava cu folie de staniol și o introducem în rola preîncălzită la 200oC pentru 30 minute. Apoi descoperim tarta și o lăsăm să se rumenească cîteva minute.

 

 

PANCAKES CU CĂPȘUNI ȘI CREMĂ DE UNT

 

200 ml lapte

200 g făină

2 lingurițe praf de copt

3 lng ulei vegetal

1 ou

un vîrf de cuțit de sare

100g unt

100g zahăr pudră

căpșuni

 

  1. Batem oul. Cernem făina și o amestecăm cu sare și praf de copt. Amestecăm compoziția de făină cu oul bătut. Turnăm laptele, uleiul și zahărul. Amestecăm totul bine.
  2. Înfierbîntăm tigaia pentru clătite și turnăm puțin ulei în ea.
  3. Turnăm cu un polonic aluat în tigaie și prăjim clătitele pînă se rumenesc pe ambele părți.
  4. Batem untul cu zahărul pudră pînă obținem o cremă densă. Tăiem căpșunile feliuțe subțiri.
  5. Așezăm clătitele pe farfurie și le ungem cu cremă de unt. Le decorăm cu cremă și căpșuni.

 


 

Rețete: Irina VAINBERG

Fotografii: Olga BUX


Tags

Похожие статьи

Comentarii