Prăjituri cu dulceață și nuci
200 gr unt
200 gr smântână
Zahăr, la gust
Făină, cât cuprinde aluatul
Pentru umplutură:
Nuci
Gem de prune
- Frământăm un aluat moale pentru prăjituri din făină, untul care s-a înmuiat la temperatura camerei și smântână. Adăugăm opțional, zahăr. Învelim aluatul obținut în folie de plastic și o dăm la frigider pentru 2-3 ore.
- Peste 2-3 ore, scoatem aluatul din frigider, îl întindem subțire pe o suprafață de lucru tapetată cu făină. Tăiem foaie obținută în triunghiuri egale.
- Preparăm umplutura pentru prăjituri: strivim sau mărunțim nucile. le amestecăm cu gemul de prune sau oricare altă dulceață, care vă place mai mult.
- Umplem triunghiurile cu acest amestec dulce și le rulăm de la un capăt la altul, formând niște degețele (apropo, aceste dulciuri se mai numesc si ”degețele dulci”).
- Coacem la o temperatură de 180 grade C, până sunt gata. Deasupra presărăm din abundență, pudră de zahăr!
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați