Tartă de nuci cu mascarpone și căpșune

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartă de nuci cu mascarpone și căpșune

Ingrediente

150 gr făină

3 ling. nuci mărunțite

60 gr zahăr

90 gr unt rece

1 ou

300 gr mascarpone

1 linguriță pudră de zahăr

Coajă rasă de la 1 portocală

100 ml fresh de portocală

1 plic (8 gr) jeleu transparent pentru tort

Metodă de preparare

1

Image Preîncălzim cuptorul la 170 grade C. În robotul de bucătărie amestecăm făina, untul și nucile mărunțite până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Adunăm aluatul într-o gogoașă și o învelim în folie de plastic, ca s-o dăm la rece pentru 30 minute. Apoi, scoatem aluatul din frigider și-l întindem într-o foaie de 0,3 cm grosime. Forma de copt o ungem cu unt și o tapițăm cu făină, pentru a pune în ea foaia de aluat și-l apăsăm bine pe la margini. Tăiem surplusul de aluat, iar foaie din tavă o înfigem în câteva locuri cu furculița. Punem forma cu aluat la rece, pentru 15 minute.

2

Image Scoatem forma de la rece, acoperim aluatul cu pergament și-l presarăm deasupra cu fasole uscate sau orez . Coacem foaia în cuptorul preîncălzit, cca 15-20 minute. Îndepărtăm hârtia cu boabe și mai lăsăm la cuptor pentru 5 minute. Scoatem tava și răcim foia coaptă de aluat.

3

Image Pentru cremă, mixăm bine mascarpone cu sucul și coaja rasă de portocală, și pudra de zahăr.

4

Image Punem crema peste blatul copt.

5

Image Căpșunile se taie felii, între timp preparăm jeleul, conform instrucțiunilor de pe pachet. Punem căpșunile în straturi, deasupra cremei. Acoperim, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, fiecare strat cu jeleu. Lăsăm tortul la frigider pentru a se răci și a se prinde jeleul.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи