Compot de cireşe albe

Просто&Вкусно - Băuturi - Compot de cireşe albe

Ingrediente

500 g de cireșe

Pentru sirop:

1 l de apă

6 – 8 lg de zahăr

O lămâie sau acid citric

Un pic de vanilie – pentru aromă, după dorință.

Metodă de preparare

1

Se pregătește siropul: se pune cratița pe foc, se toarnă apă, se adaugă zahăr și se adaugă și puțin acid citric sau suc de lămâie (puteți adăuga puțină vanilie sau zahăr vanilat). Siropul se aduce la fierbere și se adaugă în el fructele pregătite. Se aduc la fierbere.

2

Odată ce lichidul va fierbe, se ia cratița de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă acoperit să se răcească.Înainte de servire, compotul se răcește bine în frigider. Se servește cu felii de lămâie, mentă și gheață.

3

Astfel de compot poate fi preparat și din alte fructe.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Băuturi




Comentarii

Похожие статьи