Metodă de preparare
Se pregătește siropul: se pune cratița pe foc, se toarnă apă, se adaugă zahăr și se adaugă și puțin acid citric sau suc de lămâie (puteți adăuga puțină vanilie sau zahăr vanilat). Siropul se aduce la fierbere și se adaugă în el fructele pregătite. Se aduc la fierbere.
Odată ce lichidul va fierbe, se ia cratița de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă acoperit să se răcească.Înainte de servire, compotul se răcește bine în frigider. Se servește cu felii de lămâie, mentă și gheață.
Astfel de compot poate fi preparat și din alte fructe.
Comentarii
Похожие статьи
-
Prăjitură cu ciocalată şi cireşe mai 29, 2014
-
Cireașa mai 19, 2015
-
Dulceaţa de cireşe albe iun 03, 2014
-
Tartalete cu cireşe iun 15, 2014
-
Cireşe albi în suc propriu mai 28, 2014