Prăjitură cu ciocalată şi cireşe

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Prăjitură cu ciocalată şi cireşe

Ingrediente

150 g ciocolată neagră (puteți lua ciocolată cu nuci)

400 g de cireșe

4 ouă

150 g unt moale

100 g de zahăr

60 g de făină

1 vârf de cuțit de sare

Metodă de preparare

1

Cireșele se spală, se usucă, se îndepărtează sâmburii din ele.

2

Se topește ciocolata. Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un castron se bate 150 g de unt cu 50 g de zahăr, se adaugă ciocolata topită, gălbenușurile de ou și sare. Totul se amestecă bine.

3

Se bat albușurile, treptat adăugînd în ele zahărul rămas.

4

În compoziția cu ciocolată se adaugă făina cernută prin sită, se amestecă, se adaugă foarte atent și albușurile bătute. Se toarnă jumătate din aluat într-o tavă, deasupra se aranjează cireșile și se acoperă cu aluatul rămas.

5

Se coace la temperatura de 180 de grade timp de 40 minute. Prăjitura gata, după dorință se presară cu zahăr pudră.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи