Metodă de preparare
Cireșele se aleg și se spală bine. Se curăță de sâmburi.
Se pun într-o cratiță și se toarnă peste ele apă rece, se lasă la macerat 5 minute (apoi cu grijă se scurge apa).
Se toarnă zahăr în cratiță și se umple cu apă. Se fierbe până când zahărul se dizolvă.
Se adaugă cireșele și lămâia tăiată mărunt în sirop și se aduce la fierbere. Dup aceea, se scoate de pe foc și se lasă să stea dulceața, timp de 30 minute.
Apoi se pune dulceața pe foc încă pentru 30 de minute, nu uitați să îndepărtați spuma.
Dulceața gata se pune în borcane.
Comentarii
Похожие статьи
-
Dulceață de portocale și ghimbir iun 19, 2014
-
Cum hrănim copilul cu terci! sep 19, 2014
-
Dulceață de cireșe iun 19, 2014
-
Brioșe dis-de-dimineață iun 09, 2014
-
Mănîncă lămîia întreagă dec 16, 2014