Metodă de preparare
Cireșele se aleg și se spală bine. Se curăță de sâmburi.
Se pun într-o cratiță și se toarnă peste ele apă rece, se lasă la macerat 5 minute (apoi cu grijă se scurge apa).
Se toarnă zahăr în cratiță și se umple cu apă. Se fierbe până când zahărul se dizolvă.
Se adaugă cireșele și lămâia tăiată mărunt în sirop și se aduce la fierbere. Dup aceea, se scoate de pe foc și se lasă să stea dulceața, timp de 30 minute.
Apoi se pune dulceața pe foc încă pentru 30 de minute, nu uitați să îndepărtați spuma.
Dulceața gata se pune în borcane.
Comentarii
Похожие статьи
-
Cireşe albi în suc propriu mai 28, 2014
-
Cireașa mai 19, 2015
-
Dulceață de pere cu paprica iun 19, 2014
-
Cupcake-uri cu gem aug 08, 2014
-
Jam Day sep 16, 2014