Dulceaţa de cireşe albe

Просто&Вкусно - Deserturi - Dulceaţa de cireşe albe

Ingrediente

1 kg de cireșe albe

1 kg de zahăr

1 pahar de apă

Jumătate de lămâie

Metodă de preparare

1

Cireșele se aleg și se spală bine. Se curăță de sâmburi.

2

Se pun într-o cratiță și se toarnă peste ele apă rece, se lasă la macerat 5 minute (apoi cu grijă se scurge apa).

3

Se toarnă zahăr în cratiță și se umple cu apă. Se fierbe până când zahărul se dizolvă.

4

Se adaugă cireșele și lămâia tăiată mărunt în sirop și se aduce la fierbere. Dup aceea, se scoate de pe foc și se lasă să stea dulceața, timp de 30 minute.

5

Apoi se pune dulceața pe foc încă pentru 30 de minute, nu uitați să îndepărtați spuma.

6

Dulceața gata se pune în borcane.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи