Galetta cu cirese albe

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Galetta cu cirese albe

Ingrediente

2 ½ ceasca faina

1 lingurita sare

3 lingurite zahar

1 ceasca unt nesarat rece

¼-1/2 ceasca apa rece

 Pentru umplutura:

 500 g cirese

2 lingurițe amidon

 

¼ ceasca zahar

Metodă de preparare

1

Untul se da prin razatoare si se amesteca cu faina, zaharul si sare pana obtinem un aluat faramicios. La ochi adaugam apa dar suntem atenti ca aluatul sa nu fie prea subtire. Lasam pentru o jumatate de ora la frigider.

2

Pregatim umplutura: ciresele se fierb cateva minute impreuna cu zaharul si amidonul.

3

Intindem o foaie de aluat si turnam in mijloc umplutura. Marginile se pliaza usor spre interior. Dam galetta la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 50 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи