Metodă de preparare
Se bate untul cu mixerul, până devine moale. Continuînd să mixați, se adaugă zahărul și se bate până se omogenizează și se face puhav. Ușor cu o furculiță se bate un ou și se adaugă la untul cu zahăr. Se amestecă totul încă 1-2 minute, apoi se adaugă făina și sarea și se frământă aluatul.
Aluatul obținut se rolează într-o bilă și se pune la frigider pentru 1 oră. Ulterior, bila de aluatul se împarte în 4 părți. Se tapetează, se aranjează în formele unse cu unt, se taie marginile care sînt în surplus, se înțeapă aluatul din loc în loc cu furculița pentru a ieși aerul și se mai dau la rece cca. 10 minute.
În acest timp, se încălzește cuptorul până la 200 de grade. Formele cu aluat se acoperă cu folii sau pergament, se presară cu boabe și se coace timp de 20 de minute, apoi încă 5 minute. Se sustrag tartaletele din forme și se pun să se răcească pe grătar.
În tartalete se pun cât mai multe fructe, din aluat rămas se întinde o foaie și se taie fâșii subțiri și se așează deasupra fructelor. Se dau la cuptor încă 10 minute la temperature de 180 de grade.
Comentarii
Похожие статьи
-
Cireașa mai 19, 2015
-
Dulceață de cireșe iun 19, 2014
-
Cireşe albi în suc propriu mai 28, 2014
-
Compot de cireşe albe iun 03, 2014
-
Prăjitură cu ciocalată şi cireşe mai 29, 2014