Ingrediente
Pentru 8 învîrtite mari
Pentru aluat:
1 kg de făină
0,5 pahar ulei de floarea soarelui
Un vârf cuțit de sare
Apă – cât va lua făina (aluatul trebuie să fie moale)
1 pachet de margarină (de temperatura camerei)
Pentru umplutură:
1 pachet de brânză 9%
1 ou
Varză proaspătă
1 ceapă
Sare, piper
Nuci
Halva
Zahăr brun - după gust.
Metodă de preparare
În ziua următoare, scoateți cîte un pliculeț. Pe masa de lucru turnați puțin ulei de floarea soarelui și ungeți bine suprafața acesteia. Întindeți pliculețul cu sucitorul –pînă stratul devine subțire subțire. În caz că aluatul se rupe – nu-i nimic strașnic, principalul ca stratul de aluat să fie subțire.
Prepararea umpluturilor: Din brînză: amestecați brînza, sarea și un ou. Pentru umplutura de varză: taiați varza, adăugați sare și piper. Tocați mărunt ceapa și adăugați-o în varză. Călițile puțin în tigaie. După care sustrageți tigaia de pe foc. Adăugați un ou și puneți toată masa primită – într-o strecurătoare, să se scurgă tot surplusul de lichide. Pentru umplutura de nuci și halva: zdrobiți nucile, halvaua, astfel ca să fie în proporții aproximativ egale, adăugați zahărul brun și amestecați toate astea. Umpleți aluatul cu aceste 3 tipuri de umpluturi.
Comentarii
Похожие статьи
-
Varză cu roşii verzi mar 24, 2014
-
Biscuiți "Piersici" feb 25, 2016
-
Papanași cu brânză iun 09, 2014
-
Chifle de foietaj cu vișină mai 23, 2014
-
Tartă deschisă cu carne şi ou mai 23, 2014