Metodă de preparare
Spălăm iepurile și îl uscăm cu șervețele de hîrtie, îl porționăm. Presărăm bucățile de carne cu sare și piper. Tăiem ficatul în 3-4 părți.
Punem pâinea într-un bol și o stropim cu apă, o lăsăm 10-15 minute. Apoi scurgem apa care nu s-a îmbibat în pâine.
Curățim ceapa și usturoiul și le tăiem mărunt. Rupem frunzulițele de pătrunjel și le tăiem. Prăjim ceapa aproximativ 5 minute pînă devine aurie.
Adăugăm în cratiță usturoiul, pătrunjelul, scorțișoara, sarea, măruntaiele și pâinea. Înăbușim la foc mediu 5-7 minute. Cu ajutorul unui blender mărunțim compoziția.
Turnăm într-o tigaie 2-3 linguri de ulei de măsline și prăjim bucățile de iepure, pînă vor fi rumene pe toate părțile, le punem în cratiță, adăugăm brandy și punem pe foc, amestecăm pînă se va evapora alcoolul și va rămîne doar aroma de brandy.
Turnăm în sos 150ml apă, sărăm și pipărăm. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 30-40 minute amestecînd periodic. Adăugăm puțină apă dacă va fi nevoie.
Servim carnea de iepure fierbinte.
Comentarii
Похожие статьи
-
Roșii coapte, cu miere şi usturoi iun 12, 2014
-
Icră de vânătă iun 13, 2014
-
Morcovel în suc de portocală iun 11, 2014
-
Roșii coapte în cuptor iun 11, 2014
-
apr 11, 2025