Pui în vin cu mere

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Pui în vin cu mere

Ingrediente

Jumătate ardei galben

Jumătate tulpină de țelină

1 morcov

100 ml de vin alb

Rozmarin

Sare

2 piepturi de pui                 

Boia de ardei dulce

2 mere

Metodă de preparare

1

Ardeiul galben, țelina și morcovul se taie fișii mari de dimensiuni egale. Se pun într-o cratiță. Se toarnă în ea 100 ml de vin alb. Cratița se pune pe aragaz și se fierbe.

2

Se adaugă în cratiță crenguțe de rozmarin și se sărează. Timp de 10 minute se fierbe totul la un foc mic.

3

Pieptul de pui se spală și se împarte în 4 părți. Se condimentează cu sare și cu boia de ardei dulce.

4

Merele se curăță de semințe și se taie rondele. Pieptul de pui se prăjește pe tigaia gril pe ambele părți, până capătă o crustă maronie, apoi se aranjează pe o tavă acoperită cu folie, deasupra se pun merele tăiate rondele apoi peste ele se toarnă vinul din cratiță. Se coace timp de 20 minute la temperatura de 200 grade.

5

Se servește cu legumele tăiate fâșii (Julienne).



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи