Profitroles

Просто&Вкусно - Deserturi - Profitroles

Ingrediente

Pentru 30 porții:

120g unt

2 lng zahăr

sare

0,5l apă

300g făină

6 ouă

Pentru cremă:

0,5l lapte

4 gălbenușuri de ou

90g zahăr

2lng făină

120g unt

Pentru glazură:

150g ciocolată

15ml lapte

25g unt

Metodă de preparare

1

Image Punem untul, zahărul și sarea la foc în 0,5l de apă.

2

Image Pînă fierbe apa vom unge tava cu unt și o vom tapeta cu făină.

3

Image Cînd începe apa a fierbe adaugăm făina și mestecăm intens timp de un minut.

4

Image Luăm de pe foc și continuăm să mestecăm. Apoi mai punem pe foc pentru 30 de secunde.

5

Image Luăm aluatul de pe foc și mestecăm continuu cu furculița sau cu mixerul, pînă se va răci. Adăugăm în aluat ouăle, pe rînd, unul cîte unul, mestecînd după fiecare.

6

Image Turnăm aluatul în tavă cu ajutorul seringei pentru cofetărie. Coacem profiterolele la 180o C timp de 20 minute. Nu deschidem ușa rolei în acest timp.

7

Image Pregătim crema.Amestecăm gălbenușurile cu zahărul apoi adăugăm 2 linguri de făină și mestecăm totul bine. Punem laptele la foc.

8

Image Cînd începe a fierbe laptele luăm puțin din el și adăugăm peste amestecul din făină, mestecăm și adăugăm totul în vasul cu lapte.

9

Image Adăugăm apoi untul și batem bine pînă obținem crema. Pregătim glazura Amestecăm ciocolata, laptele și untul. După ce se coc profiterolele le umplem cu cremă și le glazurăm.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи