Tartaletă cu cremă fiartă sub floare din măr

Просто&Вкусно - Deserturi - Tartaletă cu cremă fiartă sub floare din măr

Ingrediente

Pentru aluat:

2 pahare făină

1 ou

100g unt

2 lng zahăr

Un vîrf de cuțit de sare

Pentru umplutură:

1 măr

1 lng zahăr

Pentru cremă:

1 pahar zahăr

20g unt

2 pahare lapte

1 ou

2 lng făină

Metodă de preparare

1

Pregătim aluatul pentru tartalete după rețeta clasică de bază. Le coacem.

2

Curățim mărul, îi scoatem cotorul și îl tăiem în feliuțe subțiri. Formăm o floare din feliuțele de măr și o așezăm pe hîrtia de copt. Presărăm cu 1 lingură de zahăr și punem în cuptor pentru 20 minute la 180oC.

3

Pregătim crema fiartă: amestecăm oul, zahărul și făina. Punem la foc. Turnăm laptele amestecînd continuu pînă se îndesește. În crema gata adăugăm untul, amestecăm.

4

Umplem o tartaletă cu cremă și punem floarea din măr deasupra.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи