Cârnațiori de casă

Просто&Вкусно - Gustări - Cârnațiori de casă

Ingrediente

500 gr carne de port (ceafă sau omoplat)

500 gr carne de vită (gambă)

2 cepe mari

150 gr slănină

5 căței usturoi

1,5 m intestine pentru umplut

Sare, piper negru

Coriandru, cimbru, oregano uscat

Metodă de preparare

1

Carnea de vită și porc se taie 50 x 50. Vom avea nevoie de o parte pentru carnea tocată mărunțită în robot, și o parte pentru tocătura pe care o vom prepara de sine stătător, cu ajutorul cuțitului.

2

Înainte ca să dăm carnea prin mașina de tocat, plasăm pentru 1-2 ore cuțitul și plasa mașinii de tocat la frigider, să se răcească. Este un truc culinar, care ne va ajuta să obținem o tocătură bine aerată. Amestecăm bine tocătura și adăugăm la ea ceapa tocată fin, usturoiul pisat, slănina, speciile necesare, sarea și piperul.

3

Cealaltă bucată de carne o feliem și o tăiem cubulețe mici, astfel încât bucățile să poată trece prin duza pentru cârnați. Împreună ambele feluri de tocătură și le lăsăm pentru o jumătate de oră.

4

Pregătim intestinele: le spălăm din abundență cu apă și le întindem pe o duză specială pentru cârnăciori. Umplem cârnăciorii cu carnea tocată, îi legăm cum ne este comod, pentru a-i putea depozita măcar pentru 12 ore. După ce cârnăciorii ”sau odihnit”, îi părpălim la grill sau îi coacem la rolă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи