Ingrediente
900 gr foietaj
700 gr fileu de pui (tăiat cubulețe)
600 ml vin roz de la Mimi
3 lg. făină
2 lg. ulei pentru prăjit
75 gr. unt
1 ceapă (tocată mărunt)
4 căței usturoi (zdrobiți)
1 lgt. chimen uscat
Verdeață de busuioc (tocat)
225 gr ciuperci (fierte de pădure sau champignon)
400 ml frișcă grasă
sare și piper
Metodă de preparare
Încingeți cuptorul la 200 grade C. Întindeți aluatul, de cca 3 mm grosime și împărțiți-l în 6 părți. Scoateți aluatul în tăvăluțe pentru copt cu boruri înalte. Împungeți aluatul cu furculița. Acoperiți tartaletele cu hârtie, și umpleți-le cu boboase, după care puneți-le la cuptor pentru 15 minute.
Carnea de pui o treceți prin făină. Încingeți uleiul pentru și 50 gr unt pentru prăjit. Căliți porționat carnea (ca să se rumenească uniform și să nu lase zeamă). Dați-o deoparte. În tigaia unde s-a prăjit carnea, turnați vinul, lăsați-l să fiarbă și gătiți-l până se evaporă și devine siropos.
Pune-ți carnea de pui din nou în tigaie. Potriviți de sare și piper, adăugați frișca și chimenul și lăsați să se înăbușe 10 minute. Este servită în calitate de gustare caldă.
Comentarii
Похожие статьи
-
noi 22, 2024
-
Pateu de carne cu ciuperci iun 11, 2014
-
Ризотто с грибами mar 14, 2017
-
Salată cu spanac iun 09, 2014
-
Club sandwich aug 08, 2014