Tartalete cu pui și ierburi aromate

Просто&Вкусно - Gustări - Tartalete cu pui și ierburi aromate

Ingrediente

900 gr foietaj 

700 gr fileu de pui (tăiat cubulețe)

600 ml vin roz de la Mimi

3 lg. făină

2 lg. ulei pentru prăjit

75 gr. unt

1 ceapă (tocată mărunt)

4 căței usturoi (zdrobiți)

1 lgt. chimen uscat

Verdeață de busuioc (tocat)

225 gr ciuperci (fierte de pădure sau champignon) 

400 ml frișcă grasă

sare și piper 

Metodă de preparare

1

Încingeți cuptorul la 200 grade C. Întindeți aluatul, de cca 3 mm grosime și împărțiți-l în 6 părți. Scoateți aluatul în tăvăluțe pentru copt cu boruri înalte. Împungeți aluatul cu furculița. Acoperiți tartaletele cu hârtie, și umpleți-le cu boboase, după care puneți-le la cuptor pentru 15 minute.

2

Carnea de pui o treceți prin făină. Încingeți uleiul pentru și 50 gr unt pentru prăjit. Căliți porționat carnea (ca să se rumenească uniform și să nu lase zeamă). Dați-o deoparte. În tigaia unde s-a prăjit carnea, turnați vinul, lăsați-l să fiarbă și gătiți-l până se evaporă și devine siropos.

3

Pune-ți carnea de pui din nou în tigaie. Potriviți de sare și piper, adăugați frișca și chimenul și lăsați să se înăbușe 10 minute. Este servită în calitate de gustare caldă.

4



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи