Metodă de preparare
Spanacul curat se călește în unt, se condimentează puțin cu sare și piper și se adaugă în el un vârf de cuțit de nucșoară. Se călește doar până în momentul, până când spanacul nu-și pierde aspectul său proaspăt.
Pentru umplutură se amestecă spanacul, oul și brânza. Puțin se condimentează cu sare și piper. Aluatul se extinde și se taie în 5 fâșii, șe pe întreaga lungime a fâșiei se pune umplutura.
Fiecare fâșie de foietaj se rulează și se așează rulourile obținute în formă de spirală, unul în continuarea celuilalt, cu cusătura în jos, în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Plăcinta obținută se unge cu gălbenuș de ou sau cu lapte, se presară cu semințe de susan și se pune la copt la o temperatură de 180 de grade pentru 30 minute.
Comentarii
Похожие статьи
-
Torturi cu somon slab sarat iun 09, 2014
-
Anul Nou ECO începe în luna mai mai 05, 2014
-
Budincă cu ficat sep 24, 2014
-
Budinca de dimineață iun 25, 2014
-
Bucătăria moldovenească cu Nata Albot aug 25, 2014