Feliuțe de cartofi prăjiți în friteuză cu sos de usturoi

Просто&Вкусно - Gustări - Feliuțe de cartofi prăjiți în friteuză cu sos de usturoi

Ingrediente

Cartofi

Ulei vegetal

Pentru sosul de usturoi:

2-4 căței de usturoi

1 gălbenuș de ou crud

2 lng suc de lămîie

1 pahar ulei de măsline

Metodă de preparare

1

Curățim usturoiul de coajă și îl zdrobim cu un cuțit, îl pisăm în mojar cu puțină sare grunjoasă. Adăugăm gălbenușul și amestecăm bine totul.

2

Turnăm treptat cîte o linguriță de ulei în compoziția obținută, amestecăm permanent. Același lucru îl putem face într-un bol cu ajutorul unui tel.

3

După ce adăugăm 2 linguri de ulei, turnăm sucul de lămîie apoi din nou cîte o linguriță de ulei. Amestecăm bine continuu. Punem sosul gata în frigider.

4

Spălăm bine cartofii și îi uscăm. Îi tăiem feliuțe subțiri sau rondele.

5

Rumenim cartofii în friteuză și îi servim cu sosul de usturoi.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи