Ficat cu mere caramelizate și ceapă

Просто&Вкусно - Gustări - Ficat cu mere caramelizate și ceapă

Ingrediente

400 gr ficat de vită

1 măr acrișor

2-3 cepe

2 lg. zahăr

2 lg. vin alb

2 lg. oțet balsamic

Sare, piper

Făină 

Metodă de preparare

1

Curățim ficatul de peliculă și tendoane, îl tăiem în 4 bucăți. Fiecare bucată o tăvălim prin făină și le prăjim pe ambele părți pe o tigaie încinsă.

2

Mărul și ceapa se taie rondele și se călesc în tigaia încinsă într-un amestec de ulei și unt, până se înmoaie. Adăugăm zahărul și potrivim de sare și piper. Călim toate ingredientele, spre sfârșit adăugăm vinul și oțetul. Înăbușim la foc mic 5 minute, adăugăm ficatul și acoperim tigaia cu un capac.

3

Scoatem pe un platou ficatul, deasupra rondele de ceapă și măr caramelizat.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи