Piure din cartofi cu perişoare la aburi și sos alb

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Piure din cartofi cu perişoare la aburi și sos alb

Ingrediente

Pentru chifteluțele la aburi:

 200 gr fileu de găină

1 ling. fulgi de ovăz

Sare, piper măcinat

Pentru sos:

 50 gr unt

1 linguriță făină

1 gălbenuș de ou

100 ml lapte

1 ling. suc de lămâie

¼ linguriță sare

Metodă de preparare

1

Fulgii de ovăz se pun în apă fiartă și se lasă 5 minute, la umflat.

2

Fileul de găină și fulgii de ovăz împreună cu apa în care s-au înmuiat și pasăm totul cu blenderul, adăugăm sarea.

3

Formăm din carnea tocată chifteluțele.

4

Chifteluțele se scot în cratița cu aburi și se gătesc timp de 25 minute.

5

Gatim sosul 1. Topim untul pe baia de aburi, adăugăm făină și o prăjim până se rumenește. Adăugăm gălbenușul și laptele. Fierbem sosul până se îngroașă, amestecând continuu.

6

Scoatem de pe foc și adăugăm sucul de lămâie și sarea.

7

Gatim pireu 1. Fierbem cartofii și îi pisăm. Adăugăm laptele cald, untul și amestecăm până la omogenizare.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи