Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru Polenta
400 ml lapte
o frunza de dafin
o rămurică de cimbru
câteva boabe de piper negru
jumătate de ceapă
2 căței de usturoi
150 grame făină de porumb
20 grame unt
20 grame cașcaval ras, tip Parmezan sau Cedar
Pentru Ragu
2 linguri de ulei preferat
o bucată de unt
650 grame ciuperci tocate mășcat
un cățel de usturoi tocat
frunze de cimbru, mărunțite
150 ml vin roșu
150 ml bulion de legume sau de ciuperci
sare și piper
Metodă de preparare
Pentru Polenta se pune la fiert laptele cu 400 ml apă. Se adaogă condimentele pregătite, se aduce pănă la punctul de fierbere după care se stinge focul și se lasă 20 mintue să se îmbibe aromele
Între timp se pregătește Ragu. Jumătate de ulei se amestecă cu jumătate de unt într-o cratiță, după care se adaogă jumătate din ciuperci, sare și piper, și se pregătesc amestecând până când sucurile eliminate de ciuperci se evaporă, iar ciupercile încep să se caramelizeze.
Se adaogă jumatate din usturoi, cimbrul și se mai ține un minut pe foc, după care ciupercile se pun într-o farfurie aparte.
Se repetă aceiaș procedură cu ciupercile rămase. Se împreunează ambele porții, se adaogă vinul, bulionul și se gătesc 15 minute până când lichidul se reduce în jumătate. Verificăm de sare și piper.
Pentru a pregăti Polenta, laptele aromat se scurge printr-un tifon, se pune la fiert și se adaogă făina , mestecând permanent, ca să obținem o masă uniformă, fără boțuri.
Se ține pe foc încă un minut, apoi se adaogă untul și cașcavalul ras, mestecțnd și condimentând după gust.
Polenta se aranjază imediat în farfurii adînci, peste care se toarnă Ragu și se servește presărată cu ulei de măsline sau cu cașcaval ras, pentru ornare.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tocana moldovenească sep 24, 2014
-
Alfabetul sănătății apr 22, 2015
-
Julien cu ciuperci iun 09, 2014
-
Mămăliguță iun 09, 2014
-
Rissoto cu ciuperci mai 23, 2014