Ragu din ciuperci cu polenta

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Ragu din ciuperci cu polenta

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru Polenta

400 ml lapte

o frunza de dafin

o rămurică de cimbru

câteva boabe de piper negru

jumătate de ceapă

2 căței de usturoi

150 grame făină de porumb

20 grame unt

20 grame cașcaval ras, tip Parmezan sau Cedar

Pentru Ragu

2 linguri de ulei preferat

o bucată de unt

650 grame ciuperci tocate mășcat

un cățel de usturoi tocat

frunze de cimbru, mărunțite

150 ml vin roșu

150 ml bulion de legume sau de ciuperci

sare și piper

Metodă de preparare

1

Pentru Polenta se pune la fiert laptele cu 400 ml apă. Se adaogă condimentele pregătite, se aduce pănă la punctul de fierbere după care se stinge focul și se lasă 20 mintue să se îmbibe aromele

2

Între timp se pregătește Ragu. Jumătate de ulei se amestecă cu jumătate de unt într-o cratiță, după care se adaogă jumătate din ciuperci, sare și piper, și se pregătesc amestecând până când sucurile eliminate de ciuperci se evaporă, iar ciupercile încep să se caramelizeze.

3

Se adaogă jumatate din usturoi, cimbrul și se mai ține un minut pe foc, după care ciupercile se pun într-o farfurie aparte.

4

Se repetă aceiaș procedură cu ciupercile rămase. Se împreunează ambele porții, se adaogă vinul, bulionul și se gătesc 15 minute până când lichidul se reduce în jumătate. Verificăm de sare și piper.

5

Pentru a pregăti Polenta, laptele aromat se scurge printr-un tifon, se pune la fiert și se adaogă făina , mestecând permanent, ca să obținem o masă uniformă, fără boțuri.

6

Se ține pe foc încă un minut, apoi se adaogă untul și cașcavalul ras, mestecțnd și condimentând după gust.

7

Polenta se aranjază imediat în farfurii adînci, peste care se toarnă Ragu și se servește presărată cu ulei de măsline sau cu cașcaval ras, pentru ornare.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи