Rissoto cu ciuperci

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Rissoto cu ciuperci

Ingrediente

50 de grame de ciuperci uscate

1 ceapă albă

40 ml ulei de măsline

300 g orez Arborio

150 ml vin alb sec

50 g parmezan

½ linguriță sare

Metodă de preparare

1

Puneți ciupercile într-un litru de apă caldă pentru 30-40 de minute ca să se înmoaie.

2

Tocați fin ceapa şi căliți-o la tigaie până când devine sticloasă. Se adaugă orezul, se amestecă și se prăjește timp de 2-3 minute până devine transparent.

3

Turnați în compoziție vin, amestecați şi așteptați până se evaporă. Acum e timpul să adăugaţi ciupercile, amestecați. Apa de la ciuperci puneți-o pe foc și încălziți-o aproape până la fierbere ca să turnați în risotto lichid fierbinte.

4

Turnați porționat apa fierbinte de la ciuperci în risotto, amestecând constant. De fiecare dată înainte de a turna o nouă porție de lichid, asigurați-vă că porția precedentă s-a absorbit.

5

Gătiți până când orezul este suficient de moale. Adaugați un pic de sare, dar nu uitaţi, că se va adăuga spre sfârșit parmezan, care este, de asemenea, destul de sărat.

6

Când risotto este gata, incorporați în compoziție parmezan proaspăt ras, omogenizați. Se servește imediat fierbinte.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи