Pateuri cu urzici

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Pateuri cu urzici

Ingrediente

Pentru aluat:

2,5 pahare făină de grâu

6 g drojdie uscată

1 ou

1 pahar de lapte

1 lg de zahăr

½ lgt de sare

Pentru umplutură:

100 g de urzică

2 cepe

5 lg de orez fiert 

80 g unt

Metodă de preparare

1

Într-o cratiță se toarnă laptele călduț și se dizolvă drojdia. Se adaugă sare, zahăr, ou. Se amestecă toate ingredientele în lapte. Făina cernută se toarnă și ea în lapte, și se frământă timp de 5-8 minute. Se adaugă untul topit și se frământă din nou. Cratița se acoperă cu un prosop și se pune la un loc călduț pentru fermentare.

2

După 1,5-2 ore de fermentare, cînd aluatul va crește tare, ar trebui să l pasați ca el să coboare. Peste 40-50 minute faceți acest lucru din nou.

3

Orezul se fierbe în apă sărată, până aproape e gata.

4

Peste urzică se toarnă apă clocotită pentru 3-4 minute. Apoi se clătește cu apă și se usucă. Frunzele și vârfurile se taie, crenguțele se aruncă. Ceapa curățată se toacă mărunt și se prăjește în unt până se rumenește.

5

Se amestecă orezul, ceapa prăjită și urzicile. Se sărează și se amestecă totul bine. Umplutura este gata.

6

Aluatul se împarte în bile rotunde de 30-40 g, se acoperă cu folie și se lasă să crească.

7

Fiecare bilă de aluat se întinde într-un cerc cu mâinile, în centrul ei se pune1 lingură de umplutură. Marginile se ciupesc.

8

Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade timp de 30 minute până formează o crustă aurie.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи