Supă-cremă de urzici

Просто&Вкусно - Supe - Supă-cremă de urzici

Ingrediente

1 legătură de urzici proaspete 

4 lg de făină

50 g de unt

Sare

Suc de lămâie

Metodă de preparare

1

Urzica se spală sub jetul de apă. Apoi se pune în apă fiartă cu sare şi se fierbe până devine moale, aproximativ 7-10 minute.

2

Răsturnați urzica în strecurătoare (zeama nu o aruncați). Apoi o dați prin răzătoare.

3

Făina o amestecați cu unt și o amestecați cu zeama de urzică până cînd se obține o masă groasă asemănătoare cu cea a smântînei.

4

Sosul din făină se amestecă cu urzica dată prin răzătoare, se sărează după gust și, se fierbe timp de 5 minute.

5

Deja în vasul cu supa-cremă din urzică, se adaugă suc de lămâie după gust.

6

După dorință, în supă puteți să presărați crutoane și să adăugați ou fiert feliat.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii

Похожие статьи