Metodă de preparare
Urzica se spală sub jetul de apă. Apoi se pune în apă fiartă cu sare şi se fierbe până devine moale, aproximativ 7-10 minute.
Răsturnați urzica în strecurătoare (zeama nu o aruncați). Apoi o dați prin răzătoare.
Făina o amestecați cu unt și o amestecați cu zeama de urzică până cînd se obține o masă groasă asemănătoare cu cea a smântînei.
Sosul din făină se amestecă cu urzica dată prin răzătoare, se sărează după gust și, se fierbe timp de 5 minute.
Deja în vasul cu supa-cremă din urzică, se adaugă suc de lămâie după gust.
După dorință, în supă puteți să presărați crutoane și să adăugați ou fiert feliat.
Comentarii
Похожие статьи
-
Supă de urzică mar 31, 2014
-
Pateuri cu urzici mar 31, 2014
-
Tocană de urzici mar 31, 2014
-
Vitamine usturătoare feb 20, 2015
-
Mors din urzică mar 31, 2014