Tartalete din aluat sărat

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartalete din aluat sărat

Ingrediente

200g unt

300g făină

3 gălbenușuri de ou

Un vîrf de cuțit de sare

200g fasole(să nu se ridice aluatul)

Metodă de preparare

1

Radem untul rece și îl punem în făină. Adăugăm gălbenușurile și sarea, frămîntăm un aluat fărîmicios. Îl introducem la frigider pentru 30 minute. Încălzim rola la 180oC .

2

Întindem aluatul și îl așezăm în formele pentru tartalete. Găurim aluatul cu o furculiță pe toată suprafața, punem deasupra cîte o bucată de hîrtie de copt și turnăm fasolele, ele vor împiedica aluatul sa crească. Coacem 15 minute. Tartaletele le putem face deschise sau închise, iar ca să arate mai festiv și mai original le putem decora cu diferite figurine din aluat. Variante sunt foarte multe e destul doar să dați frîu liber imaginației.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи