Metodă de preparare
Punem o cratiță mare pe foc și punem în ea untul și uleiul de măsline.
Curățim creveții, capurile lor le punem în cratița cu unt și ulei.
Turnăm în cratiță 10 pahare de apă, adăugăm 1 lingură de sare și condimente după gust. Punem capacul peste cratiță și fierbem bulionul.
Curățim 5 căței de usturoi și 1 ardei gras, îl tăiem bucăți. Adăugăm usturoiul și ardeiul în cratiță.
Curățim ceapa, o înjumătățim și o adăugăm în cratiță. Lăsăm bulionul să fiarbă, putem adăuga în el și cîteva midii.
Turnăm ulei de măsline într-o tigaie, curățim o ceapă și o dăm prin răzătoare, o punem în tigaie.
Turnăm peste ceapă sucul natural de roșii. Fierbem compoziția din tigaie amestecînd continuu pînă nu va scădea și se va îngroșa.
Într-o tigaie pentru paella turnăm mult ulei de măsline și punem o bucată de unt, sărăm și pipărăm. Prăjim creveții pe ambele părți. Îi dăm deoparte într-un bol.
Punem în tigaie 10 căței de usturoi curățați.
Curățim ceapa, o tăiem cubulețe mici și o adăugăm peste usturoi.
Tăiem o roșie cubulețe și o adăugăm în tigaie.
Tăiem cubulețe 2 ardei grași și îi adăugăm în tigaie, amestecăm bine totul.
Tăiem un calmar pătrățele mici, le punem în tigaie. Baby calmarii îi tăiem și îi adăugăm în tigaie. Prăjim totul la foc mare 10 minute, sărăm și pipărăm.
În acest răstimp s-a îngroșat sosul de roșii, îl turnăm în tigaie deasupra calmarilor.
Comentarii
Похожие статьи
-
Alimentația ayurvedică cu Lucia Berdos mar 12, 2015
-
Piept de găină cu sos katsu și orez iun 19, 2014
-
Рулет из сибаса и креветок от Александра Мерчука feb 02, 2017
-
Bucătăria Indiană mar 03, 2015
-
noi 24, 2024