Somon pe pat de ceai verde

Просто&Вкусно - Peşte şi fructe de mare - Somon pe pat de ceai verde

Ingrediente

1 steak de somon

2 lng sos de soia

1 lng suc de lămîie

2 lng zahăr

2 lng zahăr brun

3 lng frunze de ceai verde

2 lng mentă

Metodă de preparare

1

Presărăm peștele cu sare și zahăr, îl stropim cu sos de soia și suc de lămîie. Lăsăm peștele la marinat 10 minute.

2

Pe o bucată de folie de staniol presărăm zahăr și zahăr brun, frunzele de ceai și frunzele de mentă tăiate mărunt. Amestecăm totul și împaturim foia de staniol în așa mod încăt să obținem un plic.

3

Plicul obținut trebuie să fie un pic mai mare decît peștele. Găurim în căteva locuri cu o scobitoare, ca să iasă aburul cînd se va coace.

4

Punem plicul într-o tigaie, deasupra lui așezăm somonul, punem capacul, încălzim totul la foc mare apoi micșorăm focul la minim și lăsăm să se pregătească 15-20 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Peşte şi fructe de mare




Comentarii

Похожие статьи