Salată cu sparanghel şi ou fiert paşot

Просто&Вкусно - Salate - Salată cu sparanghel şi ou fiert paşot

Ingrediente

1 ou

2 lng oțet

200 g sparanghel alb

mix de salată

ierburi de Provence

sare de usturoi

ulei de măsline extra virgin

1 linguriță suc de lămîie

30 g unt

Pentru décor:

floare de ceapă

semințe de in

petale de albăstrele și gălbenele cu sare

germeni (mikrogrin) de mazăre

pomușoare viburnum (calina)

Metodă de preparare

1

Pregătim oul-pașot. Turnăm într-o cratiță 1-1,5 litri de apă. Adăugăm sare și oțet, lăsăm să înceapă a fierbe. Stricăm oul într-un bol, dăm focul la minim, amestecăm apa repede pînă obținem o pîlnie la mijloc și turnăm oul. Fierbem la foc mic 1-4 minute, depinde cît de tare vrem sa fie gălbenușul. Scoatem oul și îl punem pe un șervețel.

2

Curățim sparanghelul, tăiem cam 1-2 cm din capăt. Tulpinile de sparanghel trebuie să aibă aceiași lungime.

3

Fierbem apa și adăugăm sare, punem sparanghelul în cratiță în așa mod încît vîrfurile să rămînă înafara apei. Fierbem sparanghelul 10-15 minute.

4

Punem într-un bol frunzele de salată spălate, stropim cu cîteva picături de suc de lămîie, adăugăm ierburile Provence și uleiul de măsline, amestecăm bine totul. Așezăm totul pe farfurie.

5

Punem deasupra tulpinile de sparanghel și oul fier pașot. Decorăm cu germeni de mazăre, flori de ceapă și petale de gălbenele și albăstrele. Presărăm cu pomușoare și semințe de in.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Salate




Comentarii

Похожие статьи