Ingrediente
1 ou
2 lng oțet
200 g sparanghel alb
mix de salată
ierburi de Provence
sare de usturoi
ulei de măsline extra virgin
1 linguriță suc de lămîie
30 g unt
Pentru décor:
floare de ceapă
semințe de in
petale de albăstrele și gălbenele cu sare
germeni (mikrogrin) de mazăre
pomușoare viburnum (calina)
Metodă de preparare
Pregătim oul-pașot. Turnăm într-o cratiță 1-1,5 litri de apă. Adăugăm sare și oțet, lăsăm să înceapă a fierbe. Stricăm oul într-un bol, dăm focul la minim, amestecăm apa repede pînă obținem o pîlnie la mijloc și turnăm oul. Fierbem la foc mic 1-4 minute, depinde cît de tare vrem sa fie gălbenușul. Scoatem oul și îl punem pe un șervețel.
Curățim sparanghelul, tăiem cam 1-2 cm din capăt. Tulpinile de sparanghel trebuie să aibă aceiași lungime.
Fierbem apa și adăugăm sare, punem sparanghelul în cratiță în așa mod încît vîrfurile să rămînă înafara apei. Fierbem sparanghelul 10-15 minute.
Punem într-un bol frunzele de salată spălate, stropim cu cîteva picături de suc de lămîie, adăugăm ierburile Provence și uleiul de măsline, amestecăm bine totul. Așezăm totul pe farfurie.
Punem deasupra tulpinile de sparanghel și oul fier pașot. Decorăm cu germeni de mazăre, flori de ceapă și petale de gălbenele și albăstrele. Presărăm cu pomușoare și semințe de in.
Comentarii
Похожие статьи
-
Club sandwich aug 08, 2014
-
Sfeclă mar 03, 2015
-
Salată cu ridichi și porumb mar 31, 2015
-
Salată în avocado mai 23, 2014
-
Salată MIMOZA apr 08, 2014