Picnic în stil american

Просто&Вкусно - Picnic în stil american

Picnic în stil american

În ajunul Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, care este sărbătorită pe 04 iulie, redacția revistei „Prosto&Vkusno”, a fost în vizită la soția ambasadorului SUA în Republica Moldova – Marie Moser. Marie este vicepreședintele Clubului Internațional al Femeilor din Moldova, care efectuează activități sociale, culturale și de caritate în țara noastră. Marie Moser ne-a împărtășit cîteva bucate tradiționale care sunt pregătite în America de Ziua Independeței.

 

Ziua Independenței este considerată ziua de naștere a Statelor Unite ale Americii ca țară liberă și independentă. Sărbătoarea este însoțită de focuri de artificii, grătare, picnicuri și petreceri de familie. În această zi în mare vogă sunt hot-dogurile, hamburgerii, diferite salate, porumbul fiert, chipsurile de cartofi și popcornul.

Soțul Mariei Moser, William H. Moser, s-a născut în Carolina de Nord, un stat în estul Statelor Unite, de aceea în această zi ei au pregătit bucate tipice acelei regiuni: North Carolina Barbeque, Southern Cole Slaw, Pepper Cheese Hush Puppies, Coconut Shrimp, Fruit Cups, Sweet Iced Tea. Mariei Moser îi place foarte mult să gătească pentru familia sa, dar din păcate fiind antrenată în misiuni diplomatice, responsabilități și activități sociale, ea dispune de foarte puțin timp liber care să-l dedice gătitului. De exemplu, foarte des ei pregătesc acasă salate ușoare cu verdeață și carne de pui, cum ar fi salata Caesar.

Familiei Moser îi place foarte mult și bucătăria tradițională moldovenească, Mariei s-a îndrăgostit de mămăliguța noastră. I-au surprins plăcut și vinurile noastre, soției ambasadorului îi place mult să guste și să se răsfățe cu gustul deosebit al vinurilor moldovenești, în deosebi vinurile roșii.

De asemenea, Marie Moser ne-a dezvăluit cea mai memorabilă amintire din copilărie. Ea nu va uita niciodată gustul desertului „Snow Cone”. Acest desert reprezintă gheață tocată mărunt care se servește într-un con de hîrtie și este stropită din abundență cu sirop de zahăr aromat.

Datorită Mariei Moser noi am aflat rețetele tradiționale care se pregătesc pentru picnicurile din Ziua Independenței SUA și dorim să le împărtășim cu cititorii noștri, îi vom învăța cum să organizeze o adevărată petrecere în stil american pentru familie și prieteni.

 

 

 

NORTH CAROLINA BARBEQUE

 

Ingrediente:

1 picior de porc cu șorici

3,5 pahar oțet de mere

1,5 lng zahăr

1,5 lng fulgi de ardei iute

2 lng sare

1 lng piper negru

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm oțetul, zahărul, fulgii de ardei, sare și piper negru într-un bol, pînă nu se va dizolva zahărul. O parte din sos o dăm deoparte, vom avea nevoie de ea la servire.
  2. Între timp, facem tăieturi cu cuțitul în formă de romb pe piciorul de porc. Presărăm carnea cu sare și piper și o lăsăm să stea la temperatura camerei 1 oră.
  3. Încălzim rola la 150oC sau grillul pentru a coace carnea.
  4. Pregătiți grillul cu cărbuni, lăsați în mijloc loc pentru o tavă. Cînd o parte din cărbuni va arde (aproximativ peste 45 minute – 1 oră), punem tava pe nivelul de jos al grillului între două grămezi de cărbune și turnăm în ea apă pînă la jumătate. Adăugăm cîte 2 pumni de cărbune din ambele părți.
  5. Ungem grătarul de la grill cu ulei și punem piciorul de porc cu șoricii în sus în așa mod încît să fie amplasat deasupra tavei cu apă. Coacem carnea fără să închidem capacul grillului. Ungem carnea cu sos și o întoarcem de pe o parte pe alta la fiecare 30 minute. Pentru a menține temperatura constantă adăugăm la fiecare 30 minute cărbune pe foc. După 7-8 ore putem verifica nivelul de pregătire a carnei, o înfibgem cu furculița sau folosim termometrul de bucătărie (îl înfibgem în carne ca 10cm adîncime – temperatura carnei gata trebuie să fie 90oC).
  6. Punem carnea pe un tocător și o porționăm cu ajutorul a două furculițe. Servim cu chifle alături de salata Cole Slaw și sosul care l-am pus deoparte.

 

Sfatul bucătarului: Piciorul de porc îl putem coace și în rolă la temperatura 180oC, acoperind tava cu hîrtie de copt și cu folie de staniol. După fiecare oră, stropim carnea cu sosul de oțet, mai adăugăm puțină apă în tavă dacă este nevoie. După ce expiră 4 ore verificăm nivelul de pregătire a cărnii cu furculița. Timpul pregătirii poate dura 5-6 ore, depinde cît de mare este piciorul de porc.

 

 

 

Salată „SOUTHERN COLE SLAW”

 

Ingrediente:

1 varză

1 ceapă

3 morcovi

Pentru sos:

¾ pahar ulei vegetal

¼ pahar chetciup

3 lng oțet de mere

1 lng zahăr

½ linguriță semințe de țelină

 

Mod de preparare

  1. Tăiem varza mărunt, ceapa și morcovul le dăm prin răzătoare.
  2. Într-un bol amestecăm uleiul, chetciupul, oțetul, zahărul și semințele de țelină.
  3. Adăugăm varza, ceapa și morcovul, amestecăm totul și punem în frigider pentru cîteva ore.

 

 

 

PEPPER AND CHEESE HUSH PUPPIES

 

1 1/3 căni făină de porumb

1 ½ lg. făină

1 ½ lg. zahăr

1 lgt. sare grunjoasă

½ lgt. ardei de cayenne

½ lgt. praf de copt

¼ lgt. bicarbonat de sodiu

½ pahta

2 lg. ouă bătut

3 lg. ardeiu iute, tăiat cu tot cu semințe

1 cană brânză de capră mărunțită 

Ulei pentru fiture 


 
Metodă de preparare

1.Împreunăm într-un bol primele 6 ingrediente. Amestecăm pahta, ouăle, ardeiul iute într-un alt bol. Împereunăm cele două amestecuri, le amestecăm și adăugăm aici brânza de capră.

2.Într-un cratiță adâncă turnăm ulei pentru firiture. Modelăm 4-5 găgăși nu prea mari din aluatul obținut și le plasăm în uleiul încins. Prăjim până se rumenesc, periodic întorcându-le de pe o parte pe alta, cca 4 minute.

3.Cu ajutorul unei linguri cu găuri, scoatem Hush Puppies pe un prosop de hârtie și-i lăsăm să se scurgă de ulei.

 

 

 

COCONUT SHRIMP


2 ouă400-500 gr crevete curățate

200 gr fulgi de cocos

Sare după gust 

 

Metodă de preparare

1.Batem într-un bol aparte ouăle. Fulgii de cocos și sarea se amestecă și se scot pe o farfurie plată.

2.Într-o cratiță adâncă turnăm mult ulei, pentru prăjit crevetele.

3.Trecem câteva crevete prin ou, apoi prin fulgii de cocos și le scoatem imediat în uleiul încins. Îi frigem până se rumenesc și - scoatem cu oajutorul unei linguri cu găuri pe un prosop de hârtie.


 

 

MINI FRUIT CUPS 


Ingrediente

Aluat pentru tartalete:

1 ¼ căni făină

3 ling. zahăr

¼ lingurițe sare

7 ling. unt rece

1 gălbenuș ou

½ lingurițe esență de vanilie

½ lingurițe zeamă de lămâie

3 ling. apă rece

Forme pentru mini tartalete

Pentru umplutură: 

700 gr căpșune (sau oricare alte fructe)

1/3 pahar zahăr

¾ pahar Portwine

450 gr Mascarpone

¼ pahar zahăr

1 lingurițe zeamă de lămâie

½ lingurițe coajă rasă de lămâie

¾ lingurițe esență de vanilie

 

Metodă de preparare

1.Frământăm făina, zahărul, sarea și untul până obținem un aluat fărâmicios. Adăugăm gălbenușul, esența de vanilie, zeama de lămâie și apa, apoi amestecăm până la omogenizare.

2.Tapițăm suprafața de lucru cu făină și frământăm bine aluatul. Apoi îl împărțim în formele pentru copt.

3.Preîncălzim cuptorul la 190 grade C.

4.Coacem până se rumenesc, timp de 40 minute. Apoi, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească.

5.Amestecăm căpșunile cu zahărul și lăsăm să se macereze, periodic amestecându-le, cca 30 minute. Strecurăm sucul de căpșune.

6.Punem vinul pe baia de abur, până dă în clocot și începe a fierbe încet. Lăsăm să se evaporeze 1/4 , apoi îl lăsăm să se răcească.

7.Între timp, frecăm mascarpone, zahărul, zeama de lămâie, coaja rasă, esența de vanilie și sarea până ajungem la consistența unei creme.

8.Strângem mini-tartaletele: în fiecare tartaletă punem puțină cremă de mascarpone, apoi câte o bucățică de căpșună, stropim cu vinul fiert și iarăși acoperim cu cremă, după care ornăm cu mentă.

 

 

 

SWEET ICE TEA

 

Ingrediente:

3 căni ceai negru fierbinte

¾ cană zahăr

Cîteva crenguțe de mentă

10-15 cubulețe de gheață

 

Mod de preparare

  1. Dizolvăm zahărul în ceaiul fierbinte. Punem gheața în ulcior și turnăm ceaiul îndulcit, decorăm cu mentă.
Tags

Похожие статьи

Comentarii