Supă de ceapă

Просто&Вкусно - Supe - Supă de ceapă

Ingrediente

1kg set pentru supă (coaste, aripi)

4l apă

2 morcovi

1 frunză de dafin

4 boabe piper negru

2kg ceapă

300g unt

100ml sherry

150g cașcaval

1 baghet

Un vîrf de cuțit nucșoară

Metodă de preparare

1

Încălzim rola la 220oC. Punem în tavă setul pentru supă, 2 cepe și morcovul. Introducem în rolă pentru 30-35 minute. Apoi punem totul într-o cratiță, turnăm apă, adăugăm boabele de piper și frunza de dafin.

2

Fierbem 1,5-2 ore la foc foarte mic, strîngînd periodic spuma. Bulionul trebuie să fie foarte concentrat. Între timp topim untul într-o tigaie și călim ceapa tăiată julien, pînă cînd nu se va carameliza și va deveni aurie.

3

Turnăm sherry, apoi adăugăm bulionul treptat, pînă supa va căpăta consistența dorită. Ceapa trebuie să se desfacă să-i rămînă doar gustul. Cînd supa va fi gata o servim cu bucățele de baghet pe care preventiv le-am presărat cu cașcaval și le-am copt puțin în rolă 10-15 minute pînă au devenit aurii.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii

Похожие статьи