Cum hrănim copilul cu terci!
„Trebuie să hrănim copilul cu terci”. Mulți părinți s-ar cutremura la auzul acestei fraze. E foarte greu să –i convingem pe micii mofturoși să mănînce măcar o linguriță. Masa de dimineață se transformă într-un spectacol, iar cei maturi trebuie să dea dovadă de multă fantezie. Nu trebuie să uităm un lucru – mîncarea unui copil este o creație perpetuă. Dacă copilul într-o zi mănîncă ceva cu mare poftă, în altă zi el poate spune un „nu” ferm. În acest număr vă propunem cîteva idei pentru diversificarea terciurilor pentru copilul dumneavoastră.
Terci de orez cu lapte
Ingrediente:
3 lng orez
1 pahar lapte
Unt
Mod de preparare
Clocotim laptele și adăugăm orezul. Fierbem terciul 15 minute, apoi adăugăm untul.
- Cu mango și migdale
- Cu caise uscate
- Cu portocale și semințe de dovleac
- Cu prune uscate
- Cu fructe confiate
- Cu bucățele de ciocolată
- Cu mere și kiwi
- Cu cardamom, fulgi de migdale și fistic
- Cu caramelă
Terci de griș cu lapte
Ingrediente:
4 lingurițe crupe de griș
1 pahar lapte
1 linguriță zahăr
Unt
Mod de preparare
Clocotim laptele și presărăm crupa de griș. Fierbem terciul cîteva minute la foc mic, amestecînd continuu apoi îl luăm de pe foc și adăugăm zahărul și untul.
- Cu dovleac copt
- Cu gem
- Cu ciocolată
- Cu banane și nuci
- Cu lapte condensat
- Cu morcov
- Cu caramelă
- Cu sirop de zmeură
- Cu miere
Terci de hrișcă cu lapte
Ingrediente:
½ pahar crupe de hrișcă
½ pahar apă
Unt
Zahăr după gust
Mod de preparare
Turnăm apa peste hrișcă și o punem la fiert. Fierbem hrișca sub capac, la foc mic, pînă cînd se va evapora apa, circca 15 minute. Luăm cratița de pe foc și o învelim într-un prosop timp de 10 minute, pentru ca hrișca să se umfle. Adăugăm laptele, puțină sare, zahăr și mai clocotim o dată. Luăm terciul de pe foc și adăugăm untul.
- Cu nuci și miere
- Cu scorțișoară și pere
- Cu pomușoare
- Cu prune uscate
- Cu smochine
- Cu portocale și nuci
- Cu piersice conservate și banană
- Cu iaurt dulce
- Cu gem
Terci de ovăz cu lapte
Ingrediente:
3 lng fulgi de ovăz
1 pahar lapte
1 lng zahăr
Mod de preparare
Clocotim laptele și adăugăm zahărul. Presărăm fulgii de ovăz și fierbem terciul la foc mic circca 15-20 minute.
- Cu banane
- Cu stafide și caise uscate
- Cu mere și scorțișoară
- Cu suc de rodii și brînză dulce
- Cu biluțe de ciocolată
- Cu căpșuni
- Cu zmeură
- Cu miere
- Cu nuci
Похожие статьи
-
Dejun sănătos oct 28, 2015
-
noi 22, 2024
-
Dovleci umpluți cu pilaf dulce iun 02, 2014
-
THAILANDA PE FARFURIE mai 06, 2014
-
Risotto cu ciuperci și cremă de brînză aug 26, 2014