Cambula
Atunci când se trezeşte soarele şi vântul rece este mangâiat de razele calde de soare, în mine se trezește o singură dorinţă – de mare! Și cum vacanța e încă departe, încerc să mă bucur nu de briza mării, ci de alte daruri ale mării, cambula de exemplu)))
Pentru o cină la 4 persoane, aveţi nevoie de:
300 g fileu de cambulă (cu piele)
1 lămâie
Un mănunchi de patrunjel
150 g unt
1. Se încălzește cuptorul la 150 de grade.
2. Peștele se spală, se absoarbe de apă cu un prosop de hârtie. Se stropește cu lămâie, se condimentează cu sare și piper.
3. Se topeste untul într-o tigaie. Pe foc mare prăjim peștele, întâi pe partea cu pielea mai întunecată timp de 3 minute, apoi se prăjeşte pe cealaltă parte, de asemenea, 3 minute.
4. Se pune peștele într-o formă de copt se dă în cuptor să se gătească timp de aproximativ 7-10 minute.
5. Se spală, se usucă cu șervețelul de hârtie verdeața, se toacă fin (nu folosim tulpinile, ci doar frunzele).
6. În uleiul rămas se încălzește la foc patrunjelul timp de câteva minute.
7. Peştele gata se stropește cu ulei, se ornează cu felii de lămâie rămasă şi se servește.
Ei bine, dar ce avem la garnitură? Recomand salata de varză cu smântână, care a pregătit-o cu maiestrie soţul meu!
Pentru prepararea salatei veţi avea nevoie de:
O varză medie
3 morcovi
5 proșii cherry
Smântână
sare/piper
1. Se taie varza în formă de pai subțire. Dacă nu ştiţi cum, rugați sotul să vă ajute, daca nu stie nici el, vă salvează răzătoarea. Frâmântați cu mâinile un pic varza tăiată ca să devenă mai moale.
2. Se taie morcovii, de asemenea, pai sau radeți pe dimensiunea mare a răzătoarei.
3. Rosiile cherry se taie felii.
4. Amestecăm toate componentele, adăugăm smântână, sare şi piper după gust.
Bucatele voastre sunt gata, serviți-le cu încredere, bucuraţi-vă de gustul preparatelor delicate şi anticipați savoarea concediului ! Poftã bunã))
Iar în articolul următor, încep deja să salivez, voi prezenta adoratul meu Caprese!
Похожие статьи
-
Pârjoale de pește picante cu salsa iun 03, 2014
-
Сайда, запеченная с корочкой iun 11, 2015
-
Somon „EN CROUTE” mai 20, 2014
-
Varză roşie cu măr iun 12, 2014
-
Pizza sau nu pizza mar 10, 2015