Eclere

Просто&Вкусно - Eclere

Eclere

 

În această rubrică vom vorbi despre preferatele mele – frumoasele eclere! Sunt niște prăjiturele pufoase, pe care le pot mînca cu orice cremă, clasică fiartă sau dulce Charlotte, cu cremă de nuci sau de frișcă. Sunt toate delicoase și deși acum toți sunt obsedați de siluete perfecte, eu totuți vă propun să gustați acest faimos desert franțuzesc.

 

P.S. Rețeta aluatului este după standardele sovietice, dar mi-a reușit de fiecare dată, de aceea, vă rog să urmăriți cantitățile cu strictețe.


 

Eclere

 

Ingrediente:

Pentru 20 buc.

100g unt

200g făină

180g apă

Un vîrf de cuțit de sare

5 ouă

Pentru cremă:

100g frișcă

100g mascarpone

70g zahăr pudră

 

Mod de preparare

1.Încingem cuptorul la 200oC.

2.Punem pe foc cratița cu apă, adăugăm în ea untul și sarea.



3.Așteptăm să înceapă a fierbe și adăugăm făina cernută. Amestecăm totul pe foc.


 
4.Cînd aluatul va deveni un ghem îl luăm de pe foc. Îl punem într-o formă și îl lăsăm să se răcească.

5.Între timp batem ouăle spumă.

 


6.Adăugăm ouăle în aluat și amestecăm pînă obținem un aluat elastic.

 


7.Așternem hîrtie de copt într-o tavă. Formăm eclerele cu o seringă pentru cofetărie sau putem folosi un săculeț pentru congelator căruia îi tăiem un colț de 2mm.

 


8.Le coacem timp de 10 minute la 220oC, apoi încă 25 minute la 180 oC.

 


P.S. Pentru mai multe detalii accesați gargalic.livejournal.com  și veți găsi rețeta completă a acestor eclere.

 

Crema se pregătește foarte simplu, doar batem bine toate ingredientele. Tăiem eclerele și le umplem cu cremă.


De asemenea, în blog-ul meu puteți găsi și alte rețete de cremă pentru eclere.


Tags

Похожие статьи

Comentarii