Salată Nicoise
Salata – este probabil cel mai important fel de mîncare în timpul verii!
Dar toți se plictisec repede de salatele obișnuite, de aceea gospodinele trebuie să inventeze mereu cîte ceva nou ca să-i surprindă pe cei dragi. La fel s-a întîmplat și în cazul meu. Într-o seară am hotărît să pregătesc salata Nicoise după rețeta clasică. Am intrat în Google și am rămas surprinsă de varietatea de rețete „clasice” și “adevărate” ale acestei salate. Într-un final am pregătit această salată după rețetă proprie, destul de simplă și extrem de delicioasă.
Salată Nicoise
Ingrediente:
Pentru 4 porții:
1 căpățînă de salată
3 ouă
1 conservă de ton
Capere
Olive
Ulei de măsline
Sos balsamic
Sare
Piper
Mod de preparare
1.Fierbem ouăle 7-10 minute.
2.Între timp spălăm frunzele de salată, le uscăm și le tăiem.
3.Tăiem mărunt olivele și caperele.
4.Curățim ouăle, două dintre ele le mărunțim iar unul îl tăiem feliuțe.
5.Deschidem conserva de ton și îi scurgem uleiul. 2/3 din cantitatea de ton o amestecăm într-un bol cu ouăle, caperele și olivele.
6.Punem frunzele de salată pe farfurie, apoi compoziția de ou cu ton, stropim cu ulei de măsline, sărăm și pipărăm după gust.
7.Decorăm salata cu feliuțe de ou și bucățele de ton și o stropim cu sosul balsamic.
Așa obținem o salată simplă și foarte gustoasă. Astfel, ea este perfectă pentru cei care nu sunt fani anșoa.
În următoarea postare vă voi împărtăși desertul meu preferat!
Похожие статьи
-
Pulpă de raţă cu sos de fructe de pădure aug 04, 2014
-
Salată cu roșii cherry și pastramă mar 31, 2015
-
Salată germană din cartofi și carne de porc ian 12, 2015
-
Сайда, запеченная с корочкой iun 11, 2015
-
Salată de vitamine iun 13, 2014