Sfeclă și morcov caramelizate și coapte la rolă

Просто&Вкусно - Gustări - Sfeclă și morcov caramelizate și coapte la rolă

Ingrediente

200 gr sfeclă mica

200 gr morcov mic

3 ling. ulei de măsline

1-2 ling. oțet balsamic

2 lingurițe miere

4-5 fire cimbru proaspăt

2 lingurițe sare de mare, medie

1 linguriță piper negru măcinat 

Zeamă de la 1 portocală

Metodă de preparare

1

Preîncălzim cuptorul la 190 grade C.

2

Punem la fiert sfecla și morcovul. După ce începe a fierbe apa, lăsăm legumele pentru 10 minute să dea în clocot.

3

Scurgem apa și le trecem imediat prin jetul de apă rece.

4

Decojim legumele.

5

Tăiem sfecla în patru.

6

Tava de copt se tapițează cu hârtie de copt.

7

Scoatem legumele pe tava pregătită.

8

Într-un bol mediu, amestecăm uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat până omogenizăm compoziția.

9

Stropim cu acest sos legumele și adăugăm frunzulițele de cimbru.

10

Lăsăm la rolă până legumele vor căpăta o crustă aurie. Le întoarcem de vreo câteva ori pentru a se coace uniform.

11

Аmestecăm zeama de portocală și oțetul balsamic și mierea.

12

Stropim legumele cu acest amestec și le mai ținem la rolă încă 10 minute.

13

Legumele se servesc calde, ca o garnitură la carne sau de sine stătător.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи