Perișoare de pui cu dovleac și busuioc
500g piept de pui
250g dovleac
1 lng fulgi de ovăz
2 cepe
500-600g tomate în suc propriu
Crenguțe de busuioc
Zahăr după gust
2 lng parmezan
Vin alb sec sau 100ml bulion
Sare
Piper
Ulei vegetal
Smîntînă
Mod de preparare
- Curățim dovleacul și îl dăm prin răzătoarea cea mare, compoziția obținută o împărțim în două.
- Trecem pieptul de pui prin mașina de tocat sau îl tocăm mărunt cu cuțitul. Curățim o ceapă, o tocăm mărunt și o adăugăm peste tocătură. Tot aici adăugăm o parte din dovleac, fulgii de ovăz, parmezanul ras, busuiocul tocat, sare și piper.
- Amestecăm bine totul, apoi învelim compoziția obținută în peliculă alimentară și o introducem în frigider pentru 20-30 minute.
- Pregătim sosul: curățim ceapa rămasă și o tăiem cubulețe mici. O prăjim în ulei vegetal apoi adăugăm dovleacul rămas. Pregătim legumele 5 minute apoi turnăm vinul și îl lăsăm să se evapore cîteva minute la foc mediu. Turnăm roșiile cu tot cu suc (le mărunțim în blender în prealabil), potrivim de zahăr, sare și piper. Pregătim cîteva minute pînă obținem un sos dens.
- Formăm perișoare de 3-4cm cu mîinile umede, le punem în sosul clocotind și le pregătim 25-30 minute, sub capac.
- Le servim presărate cu busuioc și parmezan ras. Putem adăuga și smîntînă.
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați