Perișoare de pui cu dovleac și busuioc

Просто&Вкусно - Mîncăruri de Halloween - Perișoare de pui cu dovleac și busuioc

500g piept de pui

250g dovleac

1 lng fulgi de ovăz

2 cepe

500-600g tomate în suc propriu

Crenguțe de busuioc

Zahăr după gust

2  lng parmezan

Vin alb sec sau 100ml bulion

Sare

Piper

Ulei vegetal

Smîntînă

 

Mod de preparare

  1. Curățim dovleacul și îl dăm prin răzătoarea cea mare, compoziția obținută o împărțim în două.
  2. Trecem pieptul de pui prin mașina de tocat sau îl tocăm mărunt cu cuțitul. Curățim o ceapă, o tocăm mărunt și o adăugăm peste tocătură. Tot aici adăugăm o parte din dovleac, fulgii de ovăz, parmezanul ras, busuiocul tocat, sare și piper.
  3. Amestecăm bine totul, apoi învelim compoziția obținută în peliculă alimentară și o introducem în frigider pentru 20-30 minute.
  4. Pregătim sosul: curățim ceapa rămasă și o tăiem cubulețe mici. O prăjim în ulei vegetal apoi adăugăm dovleacul rămas. Pregătim legumele 5 minute apoi turnăm vinul și îl lăsăm să se evapore cîteva minute la foc mediu. Turnăm roșiile cu tot cu suc (le mărunțim în blender în prealabil), potrivim de zahăr, sare și piper. Pregătim cîteva minute pînă obținem un sos dens.
  5. Formăm perișoare de 3-4cm cu mîinile umede, le punem în sosul clocotind și le pregătim 25-30 minute, sub capac.
  6. Le servim presărate cu busuioc și parmezan ras. Putem adăuga și smîntînă.

 


Похожие статьи

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați