Carne de porc prăjită

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Carne de porc prăjită

Ingrediente

400g file de porc

1 linguriță sare

½ linguriță coriandru

½ linguriță piper negru

6 lng oțet de vin

2 crenguțe mărar

1 frunză de dafin

Piper negru boabe

Cuișoare

Metodă de preparare

1

Spălăm bine carnea de porc, o uscăm cu șervețele de hîrtie, o curățim de peliță și vene. Amestecăm sarea, piperul și coriandru. Tăvălim bine carnea prin condimente.

2

Lăsăm să se marineze 2-3 ore. Între timp încingem într-o tigaie oțetul, adăugăm boabele de piper, frunza de dafin, cuișoara și crenguța de mărar. Dăm compoziția în clocot apoi o lăsăm să se răcească.

3

Scoatem carnea marinată din frigider și o lăsăm la temperatura camerei 30-40 minute. Încingem o tigaie cu fundul gros pînă nu începe să scoată fum.

4

Ștergem bine carnea cu șervețele de hîrtie. O legăm cu ață de bucătărie, o ungem cu unt sau cu ulei și o prăjim, o ungem periodic cu sosul de oțet pregătit mai devreme. O prăjim cam 5-6 minute pe fiecare parte.

5

Carnea trebuie să fie puțin roză în interior. Lăsăm carnea să stea deoparte 10 minute, ca să se răspîndească corect sucul și aroma ei. Apoi o tăiem și o servim imediat.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи