Metodă de preparare
Spălăm bine carnea de porc, o uscăm cu șervețele de hîrtie, o curățim de peliță și vene. Amestecăm sarea, piperul și coriandru. Tăvălim bine carnea prin condimente.
Lăsăm să se marineze 2-3 ore. Între timp încingem într-o tigaie oțetul, adăugăm boabele de piper, frunza de dafin, cuișoara și crenguța de mărar. Dăm compoziția în clocot apoi o lăsăm să se răcească.
Scoatem carnea marinată din frigider și o lăsăm la temperatura camerei 30-40 minute. Încingem o tigaie cu fundul gros pînă nu începe să scoată fum.
Ștergem bine carnea cu șervețele de hîrtie. O legăm cu ață de bucătărie, o ungem cu unt sau cu ulei și o prăjim, o ungem periodic cu sosul de oțet pregătit mai devreme. O prăjim cam 5-6 minute pe fiecare parte.
Carnea trebuie să fie puțin roză în interior. Lăsăm carnea să stea deoparte 10 minute, ca să se răspîndească corect sucul și aroma ei. Apoi o tăiem și o servim imediat.
Comentarii
Похожие статьи
-
Cotlet pe porc cu os dec 17, 2014
-
Trei bucătari dec 17, 2014
-
Sărmale apr 23, 2015
-
Costițe de porc la cuptor iul 02, 2014
-
apr 24, 2024