Metodă de preparare
Pregătim sosul venegret: amestecăm bine într-un bol muștarul cu sare, piper, oțet și ulei de măsline.
Tăiem pai baconul și îl prăjim pe tigaie pînă devine auriu. Îl scoatem pe șervețele de hîrtie ca să se scurgă surplusul de ulei.
Pregătim crutoanele: prăjim pâinea cubulețe și le rumenim în grăsimea scursă de la bacon.
Pregătim ouăle - pașot: stricăm oul într-o ceașcă, punem 1-1,5l de apa la fiert și adăugăm în ea oțet și 1 linguriță de sare. Amestecăm rapid apa clocotită pînă obținem o pîlnie în mijlocul cratiței, turnăm atent oul în ea. Îl fierbem la foc minim de la 1 la 4 minute, depinde cît de tare vrem gălbenușul. Scoatem oul din apă pe șervețele de hîrtie. La fel procedăm și cu celelalte ouă.
Turnăm sosul venegret într-un bol adînc, îl amestecăm preventiv, deoarece dacă a stat deoparte oțetul și uleiul sau divizat.
Punem frunzele de salată peste sos, apoi punem ouăle pașot și presărăm bucățele de bacon și crutoane din pâine.
Comentarii
Похожие статьи
-
Salată Nicoise aug 14, 2014
-
Somon cu salată de rucola și ardei gras roșu iun 03, 2014
-
Salata panzanella iun 06, 2014
-
Salată cu ridichi și porumb mar 31, 2015
-
Цветной обед с Антониной Гурецкой sep 24, 2015