Salade Lyonnaise

Просто&Вкусно - Salate - Salade Lyonnaise

Ingrediente

Pentru 4 porții:

4 ouă

1 legătură salată

300g bacon

4 felii de pâine

100ml oțet

Pentru sosul vinegret:

1 lng oțet de vin

5 lng ulei de măsline

1 lng muștar de Dijon

Sare, piper după gust

Metodă de preparare

1

Pregătim sosul venegret: amestecăm bine într-un bol muștarul cu sare, piper, oțet și ulei de măsline.

2

Tăiem pai baconul și îl prăjim pe tigaie pînă devine auriu. Îl scoatem pe șervețele de hîrtie ca să se scurgă surplusul de ulei.

3

Pregătim crutoanele: prăjim pâinea cubulețe și le rumenim în grăsimea scursă de la bacon.

4

Pregătim ouăle - pașot: stricăm oul într-o ceașcă, punem 1-1,5l de apa la fiert și adăugăm în ea oțet și 1 linguriță de sare. Amestecăm rapid apa clocotită pînă obținem o pîlnie în mijlocul cratiței, turnăm atent oul în ea. Îl fierbem la foc minim de la 1 la 4 minute, depinde cît de tare vrem gălbenușul. Scoatem oul din apă pe șervețele de hîrtie. La fel procedăm și cu celelalte ouă.

5

Turnăm sosul venegret într-un bol adînc, îl amestecăm preventiv, deoarece dacă a stat deoparte oțetul și uleiul sau divizat.

6

Punem frunzele de salată peste sos, apoi punem ouăle pașot și presărăm bucățele de bacon și crutoane din pâine.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Salate




Comentarii

Похожие статьи