Ingrediente
500 gr carne de vită
½ căpățână varză
4 cartofi
1 sfeclă
1 morcov
2 cepe
2 roșii
50 gr slănină
½ pahar pastă de tomate
½ pahar smântână
3 ling. unt
1 ling. oțet
1 linguriță zahăr
½ pahar făină
2-3 căței usturoi
8 pahare apă
2 ling. verdeață
Piper negru, boabe, ienibahar, frunză de dafin, sare
Metodă de preparare
Fierbem bulionul din carnea de vită.
Curățim legumele, le spălăm. Sfecla se taie pai și se stropește cu oțet. Se adaugă pasta de tomate, zahărul și untura strânsă în timpul fierberii bulionului și se înăbușă la foc potrivit.
Morcovul, ceapa și pătrunjelul se taie pai, se călesc în ulei. Cartoful se taie felii și se pune la fiert în bulion.
După ce încep a fierbe cartofii, se adaugă varza și se lasă la fiert încă 10-15 minute.
Apoi se adaugă sfecla înăbușită, legumele călite în ulei, roșiile decojite și tăiate bucățele, piperul, frunzulița de dafin și făina puțin uscată, dizolvată într-o cantitate mică de bulion.
Lăsăm borșul să fiarbă 5-7 minute, după ce adăugăm usturoiul tocat fin și bucățele de slănină. Trebuie să dea încă o dată în clocot i abia după asta scoate borșul de pe foc și-l lăsăm circa 15-20 minute. Borșul se servește cu smântână, presărat cu verdeață tocată.
Comentarii
Похожие статьи
-
Supă de legume cu fasole sep 24, 2014
-
Melodia Flamenco iun 25, 2014
-
Supă–cremă din sfeclă roșie ian 20, 2015
-
Atelier gastronomic "Delicii în Postul Mare" cu Tamara... mar 17, 2015
-
Cinele în stil turcesc mai 13, 2015