„Fulgi de nuci”

Просто&Вкусно - Cadouri delicioase - „Fulgi de nuci”

300 gr unt

100 ml apă

200 gr zahăr

200 gr fulgi de ovăz

200 gr funduc

150 gr stafide

500 gr praf de lapte 

 

  1. Rumenim pe ambele părți funduc-ul și-l decojim. Mărunțim nucile, dar nu foarte mărunt.
  2. Uscăm pe tigaia uscată, 150 gr fulgi de cocos, până se rumenesc ușor. Iar 50 gr de fulgi de cocos, se lasă pentru presărarea gogoșilor, de aceea nu se prăjesc.
  3. Adăugăm într-o cratiță apă și unt. Amestecând, topim untul și adăugăm zahărul. Când zahărul se topește, răcim la temperatura camerei, toată compoziția.
  4. Încorporăm treptat latele praf, amestecându-l continuu. Apoi, adăugăm nucile, stafidele și fulgii de cocos. Frământăm un aluat tare și dens, ca să facem o cocă de aluat.
  5. De asemenea, această compoziție trebuie să fie umedă, ca să putem amestecă ingredientele.
  6. Dăm amestecul la rece, 1o minute. Cu mâinile umede, formăm cu mâinile niște gogoși de mărimea unei nuci, după care le trecem prin fulgii de cocos. Se păstrează în container/ caserolă de plastic.

 


Похожие статьи

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați