Macrou copt cu garnitură de legume
220g pește macrou
2 feliuțe lămîie
2 crenguțe cimbru
4 cartofi
2 morcovi
½ linguriță sare
½ linguriță coriandru
2 lng unt
Mod de preparare
- Spălăm bine fileul de pește și îl uscăm cu șervețele de hîrtie. Presărăm sare și coriandru. Punem între fileuri feliuțe de lămîie și presărăm puțină sare. Punem deasupra cimbru proaspăt.
- Fixăm fileurile cu ață de bucătărie. Încingem rola la 220oC. Punem peștele în tavă și îl ungem cu ulei vegetal. Îl coacem 20 minute.
- Curățim cartofii și morcovul, îi tăiem feliuțe. Îi opărim în apă clocotită timp de 4-5 minute. Lăsăm legumele să se răcească și să se scurgă.
- Topim untul într-o tigaie și prăjim legumele pînă devin aurii, adăugăm cimbru proaspăt și sare după gust. Servim legumele fierbinți alături de macroul copt.
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați