-
Piept de pui pane cu ardei copţi în marinadă
Cît de des venid într-un restaurant, rămîneți frapați de un preparat sau altul? De cele mai multe ori sunteți nerăbdători să îl repetați acasă, dar nici un restaurant care se respectă nu își divulgă rețetele și nici nu aveți destul curaj să cereți una ca asta. De fapt, toate aceste rețete sunt create de bucătari profesioniști. În rubrica „Bucătar în ajutor” noi vă prezentăm cele mai interesante idei, iar în ajutor ne vine bucătarul personal al ambasadorului SUA în Republica Moldova – Petru Scalețchi.
-
Conservăm vitamine
În zilele noastre găsim în comerț o mulțime de produse conservate și s-ar părea că nu mai este nevoie să conservăm acasă. Însă, celor care le pasă de propria lor sănătate, fructele și legumele conservate și congelate acasă, le sunt cu mult mai prețioase decît produsele unor branduri populare.
-
Experimente de ciocolată
Ei bine, cărui copil nu-i place ciocolata! În zadar mulți părinți sunt împotriva acestui deliciu, deoarece ea are multe proprietăți benefice organizmului.
-
Jeleu
El tremură pe farfurie și ne ademenește cu culorile sale multicolore. El este jeleul – cel mai potrivit desert în timpul verii. El a fost inventat cu multe secole în urmă, dar a devenit popular abia la mijlocul secolului XX, cînd toți au realizat că acest desert nu este doar gustos, revigorant și finuț, ci și foarte folositor.